DOSTAVA I VRAĆANJE PORUDŽBINE

UNUTRAŠNJI SAOBRAĆAJ (SRBIJA)

  1. Sve narudžbine su procesuirane i poslate do dva radna dana od datuma kada je ona naručena. Ako naručite u petak ili tokom vikenda, Vaša pošiljka će biti poslata najkasnije u utorak. Ne šaljemo pošiljke tokom državnih praznika ili bilo kojim drugim danima koje je Pošta odredila kao neradne.

    2. Dostave se obavljaju putem Post express-a, tj. njihovom “Danas za sutra” opcijom za slanje.

    3. Cena dostave zavisi od lokacije gde se šalje, kao i broj i tip artikala koje naručujete (težina/veličina).

OTKAZIVANJE NARUDŽBINE

Ukoliko još nismo počeli sa procesuiranjem Vaše narudžbine, pošaljite nam email što pre moguće na office@beoflos.com i mi ćemo Vam odgovoriti da li je otkazivanje bilo uspešno.

Napomena: sve narudžbine se procesuiraju i šalju najkasnije dva radna dana od datuma kada je narudžbina naručena.

VRAĆANJE I ZAMENA PORUDŽBINE

Sve vraćene pošiljke ćemo rado primiti ukoliko Vam artikal ne odgovara – u smislu veličine, kao i u slučaju da na artiklu postoji štamparska greška ili je oštećen, ili ako ga prosto više ne želite. Rok za prijavu vraćanja porudžbine je 30 dana od datuma porudžbine. Artikli koji su oštećeni tokom slanja su odgovornost pošiljaoca. BEOFLOS  nije odgovoran za takvu vrstu nastale štete.

Sve vraćene pošiljke je moguće zameniti za drugi artikal iz istog cenovnog ranga, ili za potpuni povraćaj novca umanjen za cenu dostave. Cenu dostave morate u potpunosti Vi da platite, ali ukoliko ustanovimo da je greška nastala sa naše strane (pogrešan ili oštećen artikal), mi ćemo platiti cenu dostave.

Kako bismo mogli da prihvatimo vraćen artikal, morate nas obavestiti slanjem emaila na office@beoflos.com  ne kasnije od 3 dana od kada primite pošiljku. 

VAŽNO

Dokle god Vaša pošiljka ne dođe do Beoflosa, stanje u kojem ga šaljete nazad je Vaša odgovornost. BEOFLOS nije odgovoran za bilo kakve artikle koji su oštećeni tokom dostave, ili za bilo kakva oštećenja pre nego što su artikli dostavljeni.

Nećemo menjati artikle koji su vidno oštećeni usled korišćenja. Svi proizvodi moraju da se vrate u stanju u kojem su došli (od nas) u originalnom neoštećenom pakovanju.

Ukoliko u međuvremenu ponestane zamenskih artikala za onaj koji ste naručili, ponudićemo Vam kupon za bilo koji proizvod u našoj radnji u istom cenovnom rangu artikla koji ste nam poslali nazad.

 

Autorska prava

Posetioci i korisnici Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta imaju pravo da se slobodno kreću kroz sajt i da koriste njegov sadržaj, ne kršeći zakonske regulative kojima se uređuje koršćenje sadržaja na internetu. Sva autorska prava (eng. copyright) koja se tiču tekstualnog, vizuelnog i audio sadržaja, kao i programerskog kôda i baze podataka, koji su korišćeni u izradi Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta polaže BEOFLOS d.o.o. Neovlašćena upotreba sadržaja sa sajta Beoflos.rs, smatraće se povredom, odnosno, kršenjem autorskim prava, te BEOFLOS d.o.o, kao pravno lice, ima pravo da pokrene krivični postupak protiv subjekta koji je izvršio kršenje datih prava. Ukoliko smatrate da je Beoflos.com i beoflos.rs sajt povredio Vaša autorska prava, molili bismo Vas da kontaktirate BEOFLOS tim putem slanja imejla na adresu office@beoflos.com, kako bi slučaj bio blagovremeno razrešen, odnosno, kako bi sadržaj bio uklonjen sa Beoflos.com i beoflos.rs sajta, nakon ustanovljavanje istinitosti same žalbe.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI PODATAKA

ZAŠTITA PODATAKA

Zaštita privatnosti i sigurnost ličnih podataka svih kupaca BEOFLOS proizvoda je jedan od najvećih prioriteta našeg brenda. Cilj nam je da svim posetiocima Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, kao i potencijalnim kupcima BEOFLOS artikala, osiguramo bezbednu kupovinu i saradnju sa BEOFLOS-om .

Imajući ovo na umu, želeli smo da Vas informišemo o tome koje podatke Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajt prikuplja prilikom Vaše posete sajtu. Takođe, želeli smo da napomenemo i na koji način se dati podaci obrađuju, čuvaju i štite, koja je svrha tih podataka, koju su Vaša prava koja kao imaoca podataka o ličnosti, ko ima ovlašćenje da obrađuje date podatke, koji je vremenski period čuvanja ovih podataka, kao i koja je pravno regulisana svrha obrade datih podataka. Sve ove informacija možete pročitati u tekstu koji sledi.

PODACI O LIČNOSTI

Prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka o ličnosti Evropske unije – GDPR (eng. General Data Protection Regulation), podaci o ličnosti predstavljaju sve one informacije koje se odnose na fizičko lice čiji je identitet određen ili se može identifikovati posredno ili neposredno, pomoću identifikatora. Ovi identifikatori mogu biti ime, prezime, identifikacioni broj, podaci o lokaciji ili bilo koji identifikatori koji su svojstveni za određene fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog ili društvenog identiteta tog fizičkog lica.

Kako prethodno pomenuta odredba nalaže, navedeni podaci ne mogu biti prikupljeni, obrađeni, sačuvani i zaštićeni od strane BEOFLOS d.o.o. tima bez Vaše saglasnosti. Ovo, nadalje, znači da, ukoliko odlučite da se prijavite na našu mejling listu (BEOFLOS newsletter) ili odlučite da naručite proizvod, dajete saglasnost da BEOFLOS prikupi, obradi, sačuva i zaštiti Vaše podatke, u svrhu brige o kupcima, ocene zadovoljstva kupljenim artiklima, rešavanja reklamacija, kao i praćenja Vaših potreba, kao potencijalnih kupaca i potrošača. BEOFLOS tim prikuplja, obrađuje, čuva i štiti Vaše podatke o ličnosti kako kako bi unapredio svoje poslovne procese koji se tiču proizvodnje i prodaje samih proizvoda.

U daljem tekstu pročitajte koji podaci se prikupljaju, koji procesi se vrše nad tim podacima, kao i koja ovlašćena lica vrše te procese.

PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU PRILIKOM VAŠEG PRISTUPA BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS VEB-SAJTU (KOLAČIĆI)

Prilikom pristupanja veb-sajtu Beoflos.rs, aktiviraju se kolačići (eng. Cookies), informacije koje veb-sajt šalje Vašem računaru sa ciljem prikupljanja podataka o ličnosti. Imajući na umu Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, u obavezi smo da, pre slanja ovih kolačića, dobijemo Vaš pristanak kada je u pitanju upotreba kolačića, te Vas zbog toga i obaveštavamo o preuzimanje ove vrste podataka.

Naime, sve informacije kojima kolačići prikupe prilikom Vaše posete Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu i kretanju kroz isti, upotrebljavaju se kako bi se unapredilo Vaše korisničko iskustvo i optimizovale usluge BEOFLOS kompanije, kako bi one u potpunosti odgovarale Vaših interesovanjima i zahtevima. Imajte na umu da se pod korisničkim iskustvom podrazumeva praćenje Vašeg načina pregledanja artikala, ostalih veb stranica na sajtu i slično.

Podaci koji se prikupljaju prilikom Vaše posete Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu su:
– Vaša IP adresa,
– datum i vreme posete veb-sajtu,
– veb stranica kojoj ste prvoj pristupili,
– Vaše kretanje kroz Beoflos.com i beoflos.rs veb sajt, kao i
– informacije o korišćenom pretraživaču.

Iako se dati podaci prikupljaju, obrađuju, čuvaju i štite oni se ni na koji način ne ustupaju bilo kojim trećim licima i/ili poslovnim partnerima.

Kako bilo, dužni smo da Vas obavestimo da se kolačići u svakom trenutku mogu obrisati, promenom određenih postavki u internet pretraživači koji koristite prilikom posete Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta. Takođe, dužni smo da Vam saopštimo da promenom ovih postavki da određene funkcionalnosti na Beoflos.com i beoflos.rs sajtu neće više biti moguće.

Ukoliko želite da saznate više o upotrebi kolačića na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu, predlažemo Vam da pročitate sadržaj stranice, odnosno, dokumenta Politika upotrebe kolačiće (Cookies).

PODACI O LIČNOSTI KOJI SE PRIKUPLJAJU PRILIKOM PRIJAVE NA BEOFLOS MEJLING LISTU (BEOFLOS NEWSLETTER) I PRILIKOM KONTAKTIRANJA ČLANOVA BEOFLOS TIMA PUTEM IMEJLA

Prijavom na BEOFLOS mejling listu dajete izričitu saglasnost da želite da primite sva elektronska obaveštenja koja BEOFLOS tim šalje i za koja smatra da bi za Vas bila značajna.

Slanje elektronske pošte, odnosno, imejla na adresu office@beoflos.com, pružate mogućnost BEOFLOS timu da komunicira sa Vama putem elektronske pošte, odnosno, da odgovori na Vaš zahtev ili upit šaljući imejl sa prethodno pomenute imejl adrese, a u posebnim slučajevima i telefonom.

Podaci o ličnosti koji se prikupljaju prilikom Vaše prijave na BEOFLOS mejling listu, odnosno, prilikom slanja upita BEOFLOS timu putem elektronske pošte su lični podaci (ime i prezime), kontakt podaci (imejl adresa, u određenim slučajevima i broj telefona) i podaci u vezi sa korišćenjem veb-sajta Beoflos.rs.

BEOFLOS se obavezuje da navedene lične i kontakt podatke, neće deliti sa neovlašćenim licima, odnosno, licima koja nemaju pristup ovim podacima, bilo da su u pitanju zaposleni ili poslovni partneri. Međutim, moramo napomenuti da pristup podacima o ličnosti od strane trećih lica se može dogoditi samo ako je on apsolutno neophodan za izvršenje poslovnih aktivnosti BEOFLOS kompanije. Tada, pristup podacima o ličnosti može biti omogućen državnim organima i organima javne vlasti, koji, u svrhu sprovođenja zakonskih obaveza imaju pravo pristupa podacima o ličnosti. Ova treća lica mogu biti advokati, finansijske ustanove, servisne službe, i drugi partnerima BEOFLOS brenda. Takođe, bilo kakva promena koja se tiče poslovanja BEOFLOS kompanije sa partnerima, mora biti naznačena, te je BEOFLOS, kao pravno lice, u dužnosti da naglasi i blagovremeno Vas obavesti korisnike Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, kao i kupce, slanjem detaljnog i jasnog obaveštenja na korisnikovu adresu.

PRIJAVA NA MEJLING LISTU I PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIČNOSTI

BEOFLOS kompanija koristi mogućnost prijave na mejling listu kako bi blagovremeno obavestila sve zainteresovane strane, a posebno potencijalne i postojeće kupce, o ponudi proizvoda, najnovijim popustima i sniženjima, specijalnim popustima namenjenim najvernijim kupcima, nagradnim igrama, kao i svim ostalim događajima koji mogu uticati na kupčevu odluku o kupovini. Ukoliko biste želeli da budete u toku sa ovim informacijama, predlažemo Vam da se prijavite na BEOFLOS mejling listu (BEOFLOS newsletter).

Prilikom prijavljivanja na mejling listu, potrebno je popuniti označeno polje, tako što ćete uneti imejl adresu na koju biste želeli da primate najnovija obaveštenja. Pre same prijave na mejling listu, potrebno je da znate da postoji i mogućnost odjave sa liste, odnosno, brisanje Vaše imejl adrese sa spomenute liste. U svakom trenutku možete izvršiti odjavu sa ove liste, klikom na dugme “Odjavi”, koje se nalazi u donjoj sekciji u svakom imejl obaveštenju koji su Vam je poslat.

Bitno je spomenuti da prijavom na BEOFLOS mejling listu postajete saglasni da BEOFLOS tim prati Vaše aktivnosti (pregled određenih proizvoda i stranica na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu) kako bi se određene personalizovane funkcionalnosti omogućile i kako bi sadržaj na samom sajtu bio u potpunosti prilagođen Vašim interesovanjima.

Pored pružanja informacija o tome koji su koraci neophodni za prijavljivanje na BEOFLOS mejling listu, kao i koji podaci o ličnosti se prikupljaju putem Vaše prijave na BEOFLOS newsletter, potrebno je naglasiti da BEOFLOS kompanija za isporuku obaveštenja koristi usluge spoljnog alata, te da dati alat Vašu imejl adresu koristiti samo za isporuku BEOFLOS imejl obaveštenja, i to u vremenu tokom kog ste prijavljeni na BEOFLOS mejling listu.

KONTAKTIRANJE ČLANOVA BEOFLOS TIMA PUTEM IMEJLA I PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Kao korisnik Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, u mogućnosti ste da BEOFLOS članovima tima pošaljete zahtev ili upit, slanjem imejla na adresu office@beoflos.com. Navedena imejl adresa ne pripada nijednom od članova BEOFLOS tima, odnosno, obrađivanje Vaših upita i zahteva sprovodi od strane više lica angažovanih od strane BEOFLOS d.o.o, kako bi se omogućilo blagovremeno i efektivno razrešenje svih nedoumica korisnika.

Prilikom slanja upita i/ili zahteva, odnosno, imejla, podaci koji ste naveli (ime i prezime, kao i IP i imejl adresa) biće korišćeni sa ciljem rešavanja Vašeg upita i pravovremenog odgovora na Vaša postavljena pitanja. Želeli bismo da spomenemo da ukoliko u imejlu niste naveli informacije koje su potrebne kako bi se Vaš upit obradio i razrešile nedoumice, ovlašćeni članovi BEOFLOS tima će zahtevati od Vas da pružite sve potrebne informacije koje možete poslati u narednom imejlu. Ukoliko BEOFLOS tim ne dobije preko potrebne informacije, neće biti u mogućnosti da odgovori na Vaš upit ili zahtev.

Obrada podataka o ličnosti prikupljenih prilikom primanja Vašeg imejla upućenom BEOFLOS timu, biće sprovedena u skladu sa propisima i koji su spomenuti u poglavlju Obrada podataka o ličnosti. Podaci koji su u vezi sa kupovinom robe, prigovorima na proizvode, pritužbama i reklamacijama su, takođe, bezbedno sačuvani u bazi podataka, a kasnije i obrađeni, sačuvani i zaštićeni, sa ciljem poboljšanja Vašeg iskustva prilikom kupovine.

Ukoliko upit, odnosno, zahtev šalje korisnik koje je bio kupac BEOFLOS proizvoda, informacije o datom korisniku, se ažuriraju u skladu sa postavljenim upitom, tačnije, zahtevom, u bazi podataka BEOFLOS kupaca. Ukoliko upit, odnosno, zahtev šalje korisnik koji nije ni na koji način sarađivao sa BEOFLOS d.o.o. do sada, podaci koji su se našli u imejlu, se ni na koji način se ne prikupljaju i ne postaju deo baze podataka BEOFLOS kupaca.

PODACI O LIČNOSTI KOJI SE PRIKUPLJAJU PRILIKOM PORUČIVANJA ARTIKALA NA BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS VEB-SAJTU

BEOFLOS kompanija Vam na svom veb-sajtu nudi mogućnost poručivanja proizvoda.

Prilikom poručivanja datih proizvoda korisnicima je pružena mogućnost da kreiraju nalog, a onda nastave sa narudžbinom ili da prekoče korak kreiranja naloga i nastave sa procesom porudžbine proizvoda. Za koju god mogućnost da se odlučite, prilikom poručivanja BEOFLOS proizvoda potrebno je da unesete sledeće podatke o ličnosti:
– osnovne lične podatke (ime, prezime i datum rođenja),
– ime kompanije u kojoj ste zaposleni,
– osnovne kontakt podatke (broj telefona, adresa prebivališta/adresa isporuke i imejl adresa).

Ukoliko ne unesete prethodno pomenute podatke o ličnosti, BEOFLOS d.o.o. neće biti u mogućnosti da izvrši svoju ugovornu obavezu, te neće postojati mogućnost da proizvod koji ste želeli da poručite dospe u Vaše ruke. Takođe, kada je u pitanju tačnost podataka koje je potrebno da unesete da biste izvršili porudžbinu, odgovornost je preneta na korisnika, tačnije, na Vas. Prilikom poručivanja proizvoda nije potrebno da unosite podatke koji se tiču Vaših kreditnih i debitnih kartica 一 plaćanje proizvoda se vrši kada proizvod dospe na adresu isporuke, odnosno, pouzećem.

Podaci o ličnosti koji su prikupljeni prilikom korisnikovog poručivanja artikala se čuvaju u bazi podataka BEOFLOS kupaca. Podaci koje je korisnik dužan da pruži prilikom poručivanja artikala putem Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta su čuvani i zaštićeni u bazi podataka BEOFLOS kompanije. Čuvanje, zaštitu, a onda i obradu vrše ovlašćena lica u BEOFLOS d.o.o.

Čuvanje i zaštita datih podataka se vrši u skladu sa zakonskim regulativama, te uz korišćenje svih organizacionih, tehonoloških i ljudskih resursa BEOFLOS d.o.o. sa ciljem sprečavanja neovlašćenog pristupa i bilo kakve vrste zloupotrebe podataka. Nakon čuvanja i zaštite podataka, vrši se obrada podataka, koja ima za cilj:
– Blagovremeno odgovaranje na Vaš upit, odnosno, pravovremeno obrade porudžbine i pružanje najbolje moguće usluge.
– Izvršenja tačaka iz ugovornog odnosa napravljenog sa Vama putem naše onlajn prodavnice.
– Omogućavanje efikasnog procesa podnošenja reklamacija, kao i zamene robe i povraćaja sredstava.
– Pružanje maksimalno prilagođenog korisničkog iskustva, kako bi pretraživanje BEOFLOS ponude i pronalazak odgovarajućih proizvoda bilo olakšano.
– Omogućavanje učestvovanja korisnika u nagradnim igrama i promocijama.
– Izveštavanje o najnovijim sezonskim ponudama i aktuelnim popustima, kao i akcijama koje mogu iskoristiti samo kupci koji imaju registrovane naloge na veb-sajtu.
– Izveštavanje o najnovijoj ponudi proizvoda BEOFLOS d.o.o.
– Izveštavanje o promenama koje se tiču poslovanja BEOFLOS d.o.o.
– Potencijalno kontaktiranje korisnika, kako bi se sproveo postupka istraživanja tržišta, putem slanja anketa i upitnika.

Nadalje, podaci o ličnosti nisu dostupni neovlašćenim trećim licima, ali određeni podaci jesu dostupni spoljnim partnerima. Ovlašćeni poslovni partner kome su dostupni određeni podaci koje korisnik pruži prilikom izvršenja narudžbine jeste kurirska služba Post express. BEOFLOS d.o.o. pruža datoj službi Vaše lične i kontakt podatke (ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona), koje ste ispunili prilikom narudbine odabranog proizvoda. Date podatke su podeljeni sa ciljem dostavljanja poručenih proizvoda na Vašu adresu. Prethodno spomenuti poslovni portner koristi date podatke, kako biste bili kontaktirani u slučaju nepredviđenih okolnosti tokom isporuke i nemogućnosti isporuke Vaše pošiljke.

Prilikom povraćaja novca i zamene porudžbine, BEOFLOS d.o.o. je ovlašćen, a samim tim i u obavezi da iskoristi podatke koje ste pružili tokom izvršenja narudžbine, kako bi Vam novac bio u potpunosti i blagovremeno vraćen ili kako bi zamena proizvoda bila adekvatno sprovedena. Ukoliko želite da saznate više o načinu dostave, mogućnosti povraćaja novca i zameni porudžbine, savetujemo Vam da pročitate sadržaj na FAQ stranici na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu.

PODACI O LIČNOSTI KOJI SE PRIKUPLJAJU PRILIKOM PORUČIVANJA ARTIKALA I KREIRANJA NALOGA

Kreiranje naloga putem Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta Vam omogućava da pristupite svim Vašim podacima koji se tiču poručivanja proizvoda u bilo kom trenutku. Kako biste kreirali nalog, pored prethodno spomenutih podataka o ličnosti, potrebno je da ispunite i polja “Šifra”, “Ponovite šifru” i “Korisničko ime”. Ispunjavanjem ovih polja, uspešno ćete kreirati i aktivirati nalog na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu.

Ukoliko ste odlučili da napravite svoj nalog, želimo da Vas posavetujemo da svojim nalogom na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu upravljate isključivo Vi, a u određenim slučajevima osoba koja dobije Vaše ovlašćenje da upravlja, kao i pristup samom nalogu. Želeli bismo da Vaše korisničko ime kao i šifru koju ste koristili prilikom registracije čuvate na sigurnom mestu, kako nijedno neovlašćeno lice ne može da pristupi ovim podacima i izbriše ih, izvrši njihovu izmenu ili ih na bilo koji način zloupotrebi. Takođe, savetovali bismo Vas da prilikom unošenja šifre koristite složenije lozinke 一 one koje sastoje od nekoliko velikih i malih slova, brojeva i ostalih simbola.

Navedeni podaci koje ste uneli prilikom poručivanja proizvoda, kao i registracije Vašeg naloga, dostupni su ovlašćenim zaposlenima u BEOFLOS d.o.o. Obrada ovih podataka se vrši se u skladu sa zakonskim regulativama i svrhom obrade podataka. Više informacija o načinu obrade možete pronaći u poglavlju Obrada podataka o ličnosti.

BEOFLOS d.o.o. nema pristup Vašoj šifri prilikom registracije naloga, niti u bilo kom narednom trenutku, te Vas, još jednom, podsećamo da je Vaša dužnost da zaštite svoj nalog tako što će informacije o registraciji čuvati na sigurnom mestu. Dodatno, podsećamo Vas da je šifra element promenljivog karaktera, te da, ukoliko ste zaboravili svoju lozinku, postoji mogućnost definisanje nove.

Podaci koji su prikupljeni od korisnika koji su registrovani na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu i koji su odlučili da poruče artikle putem datog veb-sajta se čuvaju se šest meseci nakon odjave naloga, odnosno, trajnog brisanja naloga, u skladu sa zakonskim regulativama navedenih u Zakonu o zaštiti podaka o ličnosti. Ukoliko biste želeli da obrišete svoj nalog na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu, potrebno je da pošaljete imejl koji sadrži ovakav zahtev na adresu office@beoflos.com.

PODACI O LIČNOSTI KOJI SE PRIKUPLJAJU PRILIKOM KONTAKTIRANJA BEOFLOS TIMA PUTEM PROFILA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Ukoliko posedujete lični profil na društvenim mrežama, možete postavljati upite, odnosno, zahteve BEOFLOS kompaniji putem zvaničnih stranica i profila na društvenim medijima, koristeći svoj profil.

BEOFLOS d.o.o. poseduje poslovne profile, odnosno, stranice, na društvenim mrežama Fejsbuk (Facebook), Instagram (Instagram) i Tviter (Twitter). Kao i u slučaju sa kontakt adresom, BEOFLOS profili na društvenim mrežama ne pripadaju nijednom od članova BEOFLOS tima, te se obrađivanje korisnikovih upita, odnosno, zahteva sprovodi od strane nekolicine zaposlenih u BEOFLOS d.o.o, kako bi se pružio pravovremeni i efektivni odgovor na sve upite korisnika.

Prilikom postavljanja upita, odnosno, zahteva putem profila na društvenim mrežama, članovi BEOFLOS tima imaju pristup korisničkom imenu koje koristite na društvenim mrežama, kao i IP adresi. BEOFLOS tim nema pristup daljim informacijama o Vašem profilu i šiframa na društvenim mrežama.

PODACI O LIČNOSTI PRIKUPLJENI OD MALOLETNIH LICA

BEOFLOS d.o.o. se obavezuje da neće sa namerom preuzimati podatke od maloletnih lica mlađih od 16 godina starosti, niti ih obrađivati, čuvati i štititi, ni ustupiti poslovnim partnerima, bez dozvole roditelja, odnosno, zakonskog staratelja.

Ovom prilikom savetujemo svim roditeljima i starateljima da maloletne članove svoje uže i šire porodice informišu i edukuju o odgovornom postupanju sa podacima o ličnosti na internetu. Ukoliko maloletno lice mlađe od 16 godina želi da poruči neki od proizvoda koji se nalaze na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu, potreban je pristanak roditelja ili staratelja, tačnije, podaci o ličnosti koji bi bili prikupljeni putem Beoflos.com i beoflos.rs sajta, bi trebalo da budu podaci roditelja, odnosno, staratelja.

KO IMA PRISTUP VAŠIM PODACIMA O LIČNOSTI?

Uvid u prikupljene podatke, kao i dozvolu za bradu, čuvanje i zaštitu podataka imaju isključivo ovlašćena, zaposlena lica u BEOFLOS d.o.o, koji su upoznati sa i postupaju u skladu sa spomenutom Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti i Evropske unije – GDPR (eng. General Data Protection Regulation). Takoše, pristup određenim podacima ima i poslovni partner BEOFLOS d.o.o, dostavna služba Post express, kao i nadležni organi za otkrivanje i sprečavanje prevara.

PRIKUPLJANJE PODATAKA O LIČNOSTI

BEOFLOS d.o.o. je u obavezi da štiti privatnost kupaca i korisnika Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, te garantuje da će svi podaci koje korisnik, odnosno, kupac sajta, podeli, nadalje obrađivati i čuvati u skladu sa zakonski važećim propisima i u skladu sa sa važećom Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti.

OBRADA PODATAKA O LIČNOSTI

Obrada podataka o ličnosti od strane BEOFLOS d.o.o. vrši se u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Imajući ovo na umu, ovlašćeni članovi BEOFLOS tima, određuju svrhu obrade podataka o ličnosti, te su u obavezi da obezbede sigurno čuvanje obrađenih podataka o ličnosti u pisanoj i/ili elektronskoj formi. BEOFLOS d.o.o, kao pravno lice, je dužno da postupa po tehničkim, organizacionim i zakonskim propisima koji se tiču obrade, a onda i čuvanja i zaštite podataka o ličnosti. Još jednom napominjemo da pristup, a onda i obradu, Vašim podacima o ličnosti imaju samo ovlašćena lica za obradu prethodno spomenutih podataka.

SVRHA OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI

Obrada podataka o ličnosti izvršava se sa ciljem vršenja primarne delatnosti BEOFLOS d.o.o. Primarni razlozi zbog kojih se vrši ovakva obrada su:
– unapređivanje prodajnih i marketinških aktivnosti BEOFLOS d.o.o,
– upravljanje prigovorima, pritužbama i reklamacijama.

Još jednom napominjemo, imajući na umu svrhu obrade podataka, dati podaci su dostupni, odnosno, mogu biti dostupni, poslovnim partnerima sa kojima BEOFLOS d.o.o. sarađuje. Ti poslovni partneri su:
– Dostavna služba, odnosno, kompanija Post express.
– Nadležni organi za otkrivanje i sprečavanje prevara.

PRAVA KORISNIKA, KAO IMAOCA PODATAKA O LIČNOSTI

U skladu sa zakonskim regulativama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, svaki posetilac Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, odnosno korisnik, mora biti obavešten o načinu prikupljanja, čuvanja, obrade, i zaštite svojih podataka o ličnosti. Pored toga, postoji još nekoliko tački, odnosno, prava korisnika kojih bi trebalo svaki posetilac Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta da bude svestan.

PRAVO KORISNIKA NA INFORMISANJE O PODACIMA O LIČNOSTI

Svaki posetilac, a onda i korisnik Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta ima pravo da se informiše o podacima ličnosti koji su preuzeti, kao i na koji način se dati podaci prikupljaju, čuvaju, obrađuju i štite od neovlašćenog pristupa i gubitka. Kako biste ostvarili ovo pravo, potrebno je da posetite sedište BEOFLOS d.o.o. kako biste omogućili da članovima BEOFLOS tima bude omogućena identifikacija korisnika, odnosno, podnosioca zahteva.

PRAVO KORISNIKA DA PRISTUPI PODACIMA O LIČNOSTI KOJI SU OD NJEGA PREUZETI

Slanjem upita putem imejla svaki korisnik ima pravo da informiše o tome koji su podaci preuzeti, u koju svrhu i na koji način, kao i to koja ovlašćena lica vrše obradu i tokom kog vremenskog perioda se dati podaci o ličnosti čuvaju.

PRAVO KORISNIKA DA ISPRAVI I/ILI DOPUNI PODATKE O LIČNOSTI

Pored prava korisnika da pristupi tim podacima, korisnik u svakom momentu ima pravo da zahteva ispravku netačnih podataka ili da dopuni prethodno preuzete podatke o ličnosti.

PRAVO KORISNIKA DA OGRANIČI OBRADU PODATAKA I OBRIŠE ODREĐENE PODATKE O LIČNOSTI

Svaki korisnik, u određenim situacijama može ograničiti obradu podata i zatražiti brisanje svojih podataka o lilčnosti.

PRAVO KORISNIKA NA POVLAČENJE SAGLASNOTI DA SE PODACI O LIČNOSTI PRIKUPLJAJU, OBRAĐUJU, ČUVAJU I ŠTITE

Korisnik u svakom momentu ima pravo da povuče pristanak na prikupljanje, obradu, čuvanje i zaštitu podataka o ličnosti. BEOFLOS d.o.o. je u obavezi da prikupljanje, obradu, čuvanje i zaštitu vrši u skladu sa zakonskim regulativama.

PRAVO KORISNIKA DA ŽALBU UPUTI BEOFLOS D.O.O I/ILI NADLEŽNOM ORGANU

Ukoliko korisnik smatra da prikupljanje, čuvanje, obrada i zaštitita njegovih podataka o ličnosti krši Opštu uredu o zaštiti podataka o ličnosti Evropske unije (GDPR), postoji mogućnost prigovora BEOFLOS d.o.o i/ili nadležnom organu.

Prigovor na način prikupljanja, čuvanja, obrade i zaštite podataka o ličnosti korisnik može podneti tako što će posetiti BEOFLOS kompaniju, u ulici Vladislava Bajčevića 11, 11160 Beograd, Republike Srbija ili tako što ćete uputiti prigovor u elektronskoj formi 一 putem slanja imejla na adresu office@beoflos.com, a onda i posetiti kompaniju. Podsećamo da prilikom podnošenja prigovora koji se tiče prikupljanja, čuvanja, obrade i zaštite podataka o ličnosti, potrebno je da korisnik bude jasno identifikovan, odnosno, da se ovlašćena fizička lica, koja su pripadnici BEOFLOS tima, uspeju da identifikuju podnosioca prigovora.

Pored prigovora na prikupljanje, obradu, čuvanje i zaštitu podataka o ličnosti koji je podnesen i upućen BEOFLOS d.o.o, dati prigovor moguće je podneti i kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Srbija, ili putem slanja imejla na adresu office@poverenik.rs, odnosno, pozivom na broj telefona 011 3408 900.

Bilo koji od navedenih prava možete ostvariti tako što detaljno pročitate sve delove dokumenta Zaštita privatnosti podataka, kao i deo Politika upotrebe kolačića. Dodatno, pozivamo Vas da nam se za sve moguće nedoumice obratite putem slanja imejla na adresu office@beoflos.com. Na sve Vaše upite ili zahteve ćemo blagovremeno odgovoriti i pružiti Vam zahtevane informacije.

PITANJA U VEZI SA PODACIMA O LIČNOSTI

U dosadašnjem tekstu, kao i kroz ceo dokument, smo se trudili da pružimo sve informacije koje se tiču prikupljanja, obrade, zaštite i čuvanja Vaših podataka o ličnosti. Ukoliko imate bilo kakve nedoumice o korišćenju podataka o ličnosti, pozivamo Vas da nam se obratite putem slanja imejla na adresu office@beoflos.com, a BEOFLOS tim na sve Vaše upite ili zahteve blagovremeno odgovoriti i pružiti Vam potrebne informacije. Svoje nedoumice možete postaviti i lično, prilikom posete sedištu BEOFLOS d.o.o, gde će ovlašćeni zaposleni rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.

IZMENA I DOPUNA DOKUMENTA ZAŠTITA I PRIVATNOST PODATAKA O LIČNOSTI

Izmena dokumenta Zaštita i privatnosti podataka, koji ste imali prilike da pročitate, može se izvršiti samo ukoliko je došlo do promene u zakonskim regulativama. O svim promenama u dokumentu Zaštita i privatnost podataka će korisnici biti blagovremeno obavešteni, putem imejla, a sve promene će biti unete i na stranici Zaštita i privatnost podataka.

Kako biste bili u toku sa promenama koje se tiču ove politike privatnosti, savetujemo Vam da periodično proveravate sadržaj ove stranice.

ČUVANJE PODATAKA O LIČNOSTI

Vremenski period čuvanja korisnikovih podataka o ličnosti zavisi od svrhe zbog koje su podaci prikupljeni, a kasnije i obrađeni i adekvatno sačuvano i zaštićeni.

Svi podaci o ličnosti koje korisnik pruži prilikom prilikom kupovine, ali i prilikom registrovanja naloga (izuzev korisnikove šifre), se nalaze u bazi podataka BEOFLOS d.o.o. šest meseci nakon deaktivacije datog naloga. Razlog čuvanja podataka o ličnosti tokom ovog vremenskog perioda nakon deaktivacije profila jeste mogućnost rešavanja eventualne reklamacije.

Podaci o ličnosti koji su prikupljeni priilikom slanja Vašeg imejla, upita, odnosno, zahteva, čuvaju se do momenta kada je na Vaš zahtev ili upit odgovoreno, tj. kada je zahtev, tačnije, upit u potpunosti rešen. Podaci koji su prikupljeni prilikom Vaše prijave na BEOFLOS mejling listu (BEOFLOS newsletter) čuvaju se sve do momenta Vaše odjave sa te liste.

Za sve ostale podatke o ličnosti važi pravilo da, ukoliko ste dali svoju saglasnost da date podatke prikupimo, oni će biti prikupljeni i njihova svrha će biti ispunjena sve do trenutka dok ne opozovete datu saglasnost, a u skladu sa definisanim zakonskim regulativama. Opoziv saglasnosti možete učiniti u bilo kom momentu, putem slanja imejla na adresu office@beoflos.com, kao i putem posete BEOFLOS-u, na adresi Vladislava Bajčevića, 11000 Beograd, Republika Srbija.

Nakon isteka perioda čuvanja podataka o ličnosti dati podaci su obrisani trajno.

ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

BEOFLOS d.o.o, kao rukovodilac i izvršilac prikupljanja, obrade, čuvanja, a onda i zaštite podataka o ličnosti u dužnosti je da preuzme sve organizacione i tehiničke napore kako bi dati podaci bili sačuvani od gubitka, uništavanja, izmena, manipulacije i neovlašćenog pristupa, odnosno, upotrebe.

Ukoliko, pak, dođe do incidenta, odnosno, povrede Vaših podataka o ličnosti, punu odgovornost snosi BEOFLOS d.o.o:
Naziv preduzeća: BEOFLOS d.o.o. Beograd.
Sedište: Vladislava Bajčevića 29, 11160 Beograd

Prijem pošte: Vjekoslava Afrića 11/23, 11160 Beograd.
Matični broj: 21101435.
Poreski identifikacioni broj (PIB): 108960956.
Imejl: office@beoflos.com.

 

KOLAČIĆI

POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

Želeći da svim korisnicima koji posećuju Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajt omogućimo neometano i personalizovano kretanja kroz stranice na sajtu, Beoflos.com i beoflos.rs koristi kolačiće (eng. Cookies), malu količinu informacija koju sajt šalje Vašem računaru. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, kao i Opštom uredbom o zaštiti podataka o ličnosti Evropske unije – GDPR (eng. General Data Protection Regulation), BEOFLOS d.o.o. je dužan da dobije Vašu saglasnost sa upotrebom kolačića, te Vas u ovom dokumentu obaveštavamo o značaju kolačića za Vaše korisničko iskustvo.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići predstavljaju neznatne količine informacija koje se beleže prilikom posete nekom veb-sajtu. Ove informacije računar koji koristite prepoznaje i šalje ih prilikom Vaše ponovne posete istoimenom veb-sajtu. Tačnije, svaki put kada ponovo posetite određenu veb stranicu, server može pročitati vrednosti koje su zabeležene u kolačićima i na taj način Vam prikazati informacije na datom veb sajtu koje su prilagođene Vašim potrebama.

Postoje različite vrste kolačića i svi oni služe za različite svrhe. Na primer, jedna vrsta kolačića omogućava veb-sajtu da prepozna uređaj koji posetioci datog sajta koriste prilikom posete. Druga vrsta kolačića prati kretanje korisnika kroz veb-sajtove, i na taj način prilagođava reklame prema korisnikovim interesovanjima.

Pre nego što se u daljem tekstu informišete dodatno o tome kakvi kolačići sve postoje, kao i koje kolačiće Ove.rs veb-sajt koristi, želimo da naglasimo da kolačići nisu namenjeni neovlašćenom preuzimanju Vaših podataka, niti su maliciozni, odnosno, ne sadrže viruse.

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići predstavljaju neznatne količine informacija koje se beleže prilikom posete nekom veb-sajtu. Ove informacije računar koji koristite prepoznaje i šalje ih prilikom Vaše ponovne posete istoimenom veb-sajtu. Tačnije, svaki put kada ponovo posetite određenu veb stranicu, server može pročitati vrednosti koje su zabeležene u kolačićima i na taj način Vam prikazati informacije na datom veb sajtu koje su prilagođene Vašim potrebama.

Postoje različite vrste kolačića i svi oni služe za različite svrhe. Na primer, jedna vrsta kolačića omogućava veb-sajtu da prepozna uređaj koji posetioci datog sajta koriste prilikom posete. Druga vrsta kolačića prati kretanje korisnika kroz veb-sajtove, i na taj način prilagođava reklame prema korisnikovim interesovanjima.

Pre nego što se u daljem tekstu informišete dodatno o tome kakvi kolačići sve postoje, kao i koje kolačiće Ove.rs veb-sajt koristi, želimo da naglasimo da kolačići nisu namenjeni neovlašćenom preuzimanju Vaših podataka, niti su maliciozni, odnosno, ne sadrže viruse.

KOJE SVE VRSTE KOLAČIĆA POSTOJE?

Kolačići se mogu razlikovati na osnovu domena kom pripadaju, na osnovu vremenskog trajanja datih kolačića, kao i prema svrsi koju izvršavaju.

PODELA KOLAČIĆA NA OSNOVU DOMENA KOM PRIPADAJU

U odnosu na domen koji je posećen kada su informacije zabeležene, kolačići se mogu podeliti na kolačići prve i kolačiće treće strane.

Kolačići prve strane (eng. First-Party Cookies) predstavljaju onu količinu informacija koja će biti poslata prilikom Vaše posete bilo kojoj stranici na određenom veb-sajtu.

Kolačići treće strane (eng. Third-Party Cookies) predstavljaju količinu informacija koji se pojavljuju u formi internet reklama i ne nalaze se na veb stranici koju ste posetili, već dolaze sa drugih internet stranica. Svrha ovih kolačića je da prate Vaše pretraživanje na internetu i na taj način personalizuju prikazivanje oglasa, odnosno, da oglasi koji se prikazuju budu prilagođeni prema Vašim interesovanjima.

PODELA KOLAČIĆA NA OSNOVU VREMENSKOG TRAJANJA SAMIH KOLAČIĆA

Kolačići se mogu kategorizovati na osnovu vremenskog trajanja datih kolačića, te na taj način nastaju privremeni i stalni kolačići.

Privremeni kolačići (eng. Session Cookies) su one količine informacije koji nestaju u trenutku nakon što zatvorite sve prozore Vašeg pretraživača.

Stalni kolačići (eng. Persistent Cookies) su oni koji se ne brišu nakon zatvaranja prozora Vašeg pretraživača. Pripremljeni, odnosno, stalni kolačići Vam omogućavaju da sačuvate određene podatke, poput Vašeg korisničkog imena i šifre, i mogu ostati zabeleženi godinama.

PODELA KOLAČIĆA NA OSNOVU NAMENE

Prema nameni, kolačići se mogu podeliti na one koji su zaslužni za tehničke karakteristike na veb stranicama, na funkcijske, odnosno, one koji poboljšavaju korisničko iskustvo i analitičke, koji se koriste za analizu same stranice i praćenje interesa korisnika.

KADA KORISNIK PRISTAJE NA UPOTREBU KOLAČIĆA?

Posećivanjem, kretanjem, a na kraju i korišćenjem veb stranica na Beoflos.com i beoflos.rs sajtu pristajete na upotrebu kolačića koji su zaslužni za određene funkcionalnosti na samom sajtu i koje mogu doprineti unapređenom korisničkom iskustvu.

Imajući na umu da postoje različite vrste kolačića, želimo da Vas obavestimo da ćemo za upotrebu kolačića koji nisu u direktnoj vezi sa funcionalnostima na sajtu, već sa podacima o Vašoj upotrebi i posećivanju određenih stranica (analitički kolačići) tražiti Vašu saglasnost. Ukoliko ne pružite saglasnot za korišćenje ovakvih kolačića, moći ćete da se slobodno krećete na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu ali neke mogućnosti i pogodnosti na samom sajtu neće biti dostupne.

PROMENA POSTAVKI PRETRAŽIVAČA KOJE SE ODNOSE NA KOLAČIĆE

Svaki korisnik u bilo kom trenutku može promeniti postavke pretraživača koji se tiču kolačića. Naime, u internet pretraživaču koji koristite možete izabrati opcije da li želite da dati pretraživač čuva kolačiće ili ne, kao i da li želite da izbrišete prethodno sačuvane kolačiće pri zatvaranju internet pretaživača.

Kako biste promenili postavke pretraživača, sve što je potrebno da uradite je da kliknete na opciju “Pomoć” (eng. Help) u Vašem pretraživaču. Savetujemo Vam da razmislite pre nego što odlučite da učinite ovaj korak, jer ukoliko odlučite da sprovedete ovaj korak, neke od funkcionalnosti na stranicama Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta Vam više neće biti dostupne.

KOJE KOLAČIĆE KORISTI BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS VEB-SAJT?

Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajt koristi sve prethodno navedene kolačiće, sa izuzetkom kada su u pitanju kolačići treće strane.

Beoflos.com i beoflos.rs sajt koristi privremene kolačiće kako bi Vam omogućio željeni pristup sadržaju.

Trajne kolačići se koriste sa ciljem razumevanja Vaših navike i prilagođavanja sadržaja na veb-sajtu prema Vašim navikama. Vreme isteka trajnih kolačića je godinu dana.

Pored prethodno navedenih kolačića, Beoflos.com i beoflos.rs koristi i one koji su neophodni za rad samog veb-sajta, omogućavajući određene funkcionalnosti na sajtu, zatim analitičke, kao i one koji pospešuju razumevanje Vaših navika i prilagođavanja sadržaja prema Vašim interesovanjima.

Analitički kolačići omogućavaju da ovlašćeni zaposleni BEOFLOS d.o.o. imaju pristup upotrebi i posećenosti Beoflos.com i beoflos.rs veb stranica, sa ciljem poboljšanja ponuđenih usluga. Neki od analitičkih kolačića se brišu se nakon Vašeg zatvaranja pretraživača, dok se drugi čuvaju u samom pretraživaču. Analitički kolačići su korišćeni samo ukoliko postoji Vaša saglasnost.

DA LI BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS IMA DODIRA SA KOLAČIĆIMA TREĆE STRANE?

Da. Naime, BEOFLOS koristi određene servise koji čuvaju kolačiće koji nisu postavljeni od strane Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta. Ovi servisi omogućavaju da pristupate sadržaju neometano.

Eksterni servisi koje BEOFLOS koristi jesu Google Analytics i Facebook Pixel. Ukoliko ste zabrinuti za privatnost Vaši podataka kada je u pitanju Gugl analitika, savetujemo Vam da pročitate sadržaj na stranici na kojoj je objašnjeno kako ova vrsta analitike omogućava bolje korisničko iskustvo. Takođe, pozivamo Vas i da pročitate zvanično obaveštenje Fejsbuk kompanije o tome koje podatke i na koji način ova kompanija preuzima od Vas.

IZMENA I DOPUNA POLITIKE UPOTREBE KOLAČIČA

Izmena dokumenta Politika upotrebe kolačiča, može se dogoditi nakon izmene postavki na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu, koje su u skladu sa zakonskim regulativama.

Članovi BEOFLOS tima nisu u dužnosti da Vas obaveštavaju u promeni dokumenta Politika upotrebe kolačića, te Vas savetujemo da, kako biste bili u toku sa promenama koje se tiču ove, periodično proveravate sadržaj ove stranice.

SAZNAJTE VIŠE O KOLAČIĆIMA

Ukoliko želite da saznate više informacija o kolačićima i njihovoj svrsi, savetujemo Vam da posetite stranice

 

USLOVI I PRAVILA KORIŠĆENJA

OPŠTI USLOVI KUPOVINE

Prilikom posete i/ili kupovine na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu posetilac, odnosno, Kupac prihvata Opšte uslove kupovine. Želeći da obezbedimo svim kupcima najbolje moguće korisničko iskustvo koje je napravljeno u skladu sa zakonskim regulativama, savetujemo Vam da pročitate tekst koji sledi i upoznate se sa Opštim uslovima kupovine.

U ovom dokumentu se uređuju svi opšti uslovi kupovine koje bi Kupac trebalo da zna pre poručivanja proizvoda. BEOFLOS d.o.o, kao Prodavac, zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja posetilaca Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, odnosno, kupaca izvrši izmene i dopune Opštih uslova kupovine.

KOMUNIKACIJA IZMEĐU POSETILACA BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS VEB-SAJTA I SAMOG SAJTA

Prilikom posete Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu, putem prijave na BEOFLOS mejling listu (BEOFLOS newsletter), putem slanja imejla na adresu office@beoflos.com i/ili kupovine proizvoda, posetioci sajta komunciraju sa ovlašćenim članovima BEOFLOS tima elektronskim putem, ostavljajući svoje podatke o ličnosti. Imajući ovo na umu, BEOFLOS d.o.o. se obavezuje da će prikupljati, čuvati, obrađivati i štititi date podatke o ličnosti u skladu sa svrhom obrade tih podataka, zakonskim regulativama, kao i prateći dobre poslovne običaje. Samo ovlašćeni zaposleni koji su članovi BEOFLOS tima imaju pristup datim podacima.

Ukoliko želite da saznate više informacija o tome kako BEOFLOS d.o.o. vrši prikupljanje, čuvanje, obradu i zaštitu podataka o ličnosti, savetujemo Vam da pročitate dokument Zaštita privatnosti podataka.

SADRŽAJ NA STRANICAMA BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS VEB-SAJTA

BEOFLOS d.o.o. kao Prodavac, zadržava pravo da u svakom momentu promeni sadržaj na bilo kojoj stranici Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta. Dodatno, sadržaj prikazan na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu predstavlja vlasništvo BEOFLOS kompanije, te se ne može bez saglasnosti kompanije distribuirati ili koristiti u bilo koje druge svrhe.

Ukoliko želite da saznate više informacija o autorskim pravima i zakonskim regulativama koje se tiču ovih prava, predlažemo Vam da pročitate sadržaj stranice Autorska prava.

BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS INTERNET PRODAVNICA I INTERNET POSLOVANJE

Deo Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta predstavlja internet prodavnica, koja je dužna da posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim, važećim zakonskim regulativama u Republici Srbiji. Sa ciljem obezbeđenja uspešne kupovine proizvoda, u narednom tekstu će detaljnije biti opisan Ugovor o kupoprodaji koji može biti zaključen između Kupca, odnosno, Vas, i Prodavca, odnosno, BEOFLOS d.o.o, te će u daljem tekstu Kupac, označavati osobu koja želi da izvrši porudžbinu putem Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajta, dok Prodava predstavlja BEOFLOS d.o.o.

NARUČIVANJE PROIZVODA PUTEM BEOFLOS.COM I BEOFLOS.RS VEB-SAJTA

Ukoliko Kupac želi da naruči proizvode koji su dostupni na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu, potrebno je da izvrši sledeće korake:
1. Upoznavanje sa Opštim uslovima kupovine na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu.
2. Upoznavanje sa osnovnim informacijama o Prodavcu.
3. Upoznavanje sa pravom jednostranog raskida Ugovora o kupoprodaji.
4. Upoznavanje sa pravima i obavezama Kupca.
5. Kreiranje narudžbine i unošenje podataka o ličnosti.
6. Pregled unesenih podataka o ličnosti i potvrda narudžbine.

KREIRANJE NARUDŽBINE I UNOŠENJE PODATAKA O LIČNOSTI

Kreiranje narudžbine je složen ali intuitivan proces koji se sastoji od nekoliko koraka:
1. Odabir proizvoda koje Kupac želi da poruči.
2. Dodavanje proizvoda u internet “Korpu”.
3. Unos Kupčevih podataka o ličnosti, kako bi bila omogućena dostava odabranog proizvoda.
4. Potvrda narudžbine.

ODABIR PROIZVODA

Internet prodavnica koja se nalazi na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu dostupna je svim posetiocima, 24 časa dnevno, tokom svih dana godine. U slučaju određenih tehničkih problema, ovaj veb-sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu je Prodavac dužan da obavesti sve posetioce ovog sajta.

Odabir proizvoda Kupac vrši pretragom proizvoda koji se nalaze na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu. Proizvodi su kategorisani prema polu, odnosno, kao muška i ženska odeća, kao i po odevnim predmetima kojima pripadaju. Posebna sekcija na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu namenjena je prikazivanju proizvoda koji su deo promotivne ponude, odnosno, čija je cena umanjena za određeni iznos. Sniženi proizvodi nalaze se na veb stranici “Sniženo”.

Cene proizvoda su jasno date na stranicama datih proizvoda u BEOFLOS internet prodavnici. Prodavac zadržava pravo promene ovih cena bez prethodnog obaveštavanja Kupca, kao i pravo dodavanja ili povlačenja iz ponude bilo kog artikla u svom asortimanu, u svakom trenutku.

Takođe, nijanse i boje proizvoda postavljenih na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu mogu varirati u zavisnosti od monitora i datog kvaliteta, preko kog Kupac vrši izbor artikala za kupovinu. Prodavac ne snosi odgovornost za razlike između prikazane boje na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu i stvarne boje proizvoda.

DODAVANJE PROIZVODA U KUPČEVU INTERNET “KORPU”

Nakon što Kupac odluči koji proizvod želi da poruči, potrebno je da, još jednom, poseti stranicu odabranog proizvoda, na toj stranici odabete veličinu proizvoda, a zatim klikne na ikonu “Kolica za kupovinu”. Lista svih željenih proizvoda koje Kupac želi da poruči biće prikazana kada Kupac klikne na opciju “ Kolica za kupovinu ”, koja se nalazi u gornjem desnom uglu, te Kupac može povećavati količine proizvoda po želji.

Ukoliko se Kupac predomisli, tačnije, ne želi poruči proizvod koji se nalazi u korpi, postoji mogućnost brisanja proizvoda iz korpe.

Gledajući listu željenih arikala koju Kupac želi da poruči, Kupcu se pruža mogućnost da unese kupon kod i na taj način ostvari popust prilikom kupovine. Više informacija o mogućnosti dobijanja kupon koda, kao i kako i kada Kupac može kupon kod iskoristiti, nalaze se stranici FAQ.

KREIRANJE PORUDŽBINE

Kreiranje porudžbine vrši se tako što Kupac stisne na dugme “NASTAVITE NA PLAĆANJE”, koje se nalazi ispod liste željenih proizvoda. Nakon odabira ovog dugmeta, Kupac je odveden na stranicu na kojoj je potrebno da pruži svoje podatke o ličnosti. Pre unošenja podataka o ličnosti, Kupcu se savetuje da pažljivo pročita dokumente Zaštita privatnosti podataka, kao i Politika upotrebe kolačića.

Stranica pod nazivom “Plaćanje” predstavlja predposlednji korak prilikom Kupčevog poručivanja proizvoda, a na ovoj stranici je potrebno da Kupac ispiše sledeće podatke:
– osnovne lične podatke (ime, prezime i datum rođenja),
– ime kompanije u kojoj je Kupac zaposlen, ukoliko Kupac želi da adresa isporuke bude adresa kompanije u kojoj je zaposlen,
– osnovne kontakt podatke (broj telefona, adresa prebivališta/adresa isporuke i imejl adresa).

Nakon što je Kupac uneo sve potrebne podatke, potrebno je da klikne na dugme “ZAVRŠI NARUDŽBINU”, kako bi Kupčeva porudžbina bila registrovana u BEOFLOS sistemu. Pre nego što Kupac klikne na ovo dugme, savetuje se provera podataka, kako bi pravovremeno i što efikasnije pošiljka bila isporučena Kupcu.

U ovom koraku, takođe, postoji mogućnost da Kupac registruje nalog. Ovaj korak može učiniti klikom na kvadratić (eng. checkbox) pored koga se nalazi tekst “ŽELITE DA REGISTRUJETE NALOG?”. Kada Kupac klikne na ovu opciju, prikazaće se dodatna polja 一 “Korisničko ime”, “Šifra” i “Ponovite šifru”. Nakon što Kupac unese prethodno zahtevane informacije, potrebno je da klikne na dugme “ZAVRŠI NARUDŽBINU”, kako bi kompletirao svoju porudžbinu. Registracija naloga je besplatna, a pri svakoj sledećoj poseti Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu Kupac može pristupiti svom nalogu, pomoću korisničkog imena i šifre koju je definisao, te može videti sve prethodne porudžbine i detalje koji se tiču tih porudžbini.

Nakon što je Kupčeva narudžbina kompletirana, bez obzira da li je nalog registrovan ili ne, na imejlu adresu koju je Kupac dao prilikom kreiranja porudžbine, biće poslat imejl o potvrdi porudžbine. Kupac može izbrisati, odnosno, odjaviti svoj nalog, a da bi to učinio, potrebno je da pošalje imejl sa datim zahtevom na office@beoflos.com. Ovlašćeni članovi BEOFLOS tima će se pobrinuti da Kupčev nalog bude izbrisan iz baze podataka.

PREGLED KUPČEVE PORUDŽBINE, POTVRDA O NJENOJ ISPRAVNOSTI I PRAĆENJE NARUDŽBENICE

Nakon što je proizvod poručen i nakon što je porudžbina registrovana u BEOFLOS bazi podataka, a imejl o potvrdi porudžbine poslat Kupcu, Prodavac vrši dodatni pregled Kupčeve porudžbine.

Prodavac, odnosno, BEOFLOS d.o.o. je u obavezi da još jednom, u što kraćem vremenskom roku proveri istinitost raspoloživosti poručenog artikla. Ukoliko su dati uslovi za kupovinu obezbeđeni, Prodavac prihvata ponudu za zaključenje Ugovora o kupoprodaji. Ugovor se smatra zaključenim nakon što je istinitost narudžbine proverena od strane prodavca. Ukoliko ovi uslovi za kupovinu nisu obezbeđeni, Prodavac je u obavezi da u roku od 24 sata obavesti Kupca ukoliko nije moguća isporuka poručenog proizvoda, kao ni zaključenje Ugovora o kupoprodaji.

Nakon što je Prodavac uveren u istinost narudžbine, tj. da su svi uslovi kupovine obezbeđeni, narudžbina se dalje procesuira, a sam proizvod će biti poslat do dva radna dana od momenta kada se Prodavac uverio da će Ugovor o kupoprodaji biti ostvaren.

Ukoliko Kupac nije u mogućnosti da obezbedi novčana sredstva za poručeni artikal, odnosno da plati kupoprodajnu cenu, slanjem obaveštenja putem imejla na adresu office@beoflos.com postoji mogućnost da Ugovor u kupoprodaji ne bude zaključen. Nakon prispeća datog obaveštenja i Prodavčeve potvrde da je porudžbina otkazana, te da se Ugovor o kupoprodaji smatra ništavnim, prethodno spomenuti Ugovor neće biti zaključen. Nakon što Prodavac putem imejl obaveštenja saopšti da je porudžbina otkazana, smatra se da Ugovor u kupoprodaji nije zaključen.

DOSTAVA I PLAĆANJE NARUDŽBINE

Dostavu Kupčevih pošiljki pošiljki vrši poslovni partner Prodavca, nezavisna kurirska služba Post express. Porudžbine koje su prihvaćene na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu su mogu biti dostavljene samo na teritoriji Republike Srbije.

Troškove dostave plaća Kupac, zajedno sa poručenim proizvodom ili proizvodima i kupoprodajnu cenu uvećanu za vrednost dostave plaća kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Vrednost dostave se obračunava na osnovu lokacije na koju se artikal šalje, kao i od težine i veličine samog proizvoda. Najčešće, vrednost dostave iznosi 250 dinara. Kupac ne plaća dostavu ukoliko je vrednost porudžbine veća od 6.000 dinara.

Kurirska služba Post express je zadužena za isporuku poručenog proizvoda na adresu isporuke, po principu “danas za sutra” 一 u odnosu na dan kada se proizvod pošalje, sutra bi trebalo da se nađe na adresi isporuke koju je Kupac naveo prilikom kreiranja porudžbine. Nakon prispeća porudžbine, savetuje se da Kupac sačuva maloprodajni račun izdat od strane Prodavca, u slučaju zamene proizvoda. Okvirno vreme za koje će pošiljka biti uručena kupcu je 2 do 3 radna dana od momenta validacije porudžbine i definisanja da postoji mogućnost da se Ugovor o kupoprodaji izvrši.

Još jednom napominjemo da, prilikom dostavljanja robe Kupcu, Kupcu će biti predat primerak maloprodajnog računa, čime se smatra da su obaveze iz Ugovora o kupoprodaji ispunjene.

ZAMENA ROBE

Kupac može da zatraži zamenu proizvoda 30 dana od prijema samog proizvoda, bilo da je u pitanju zamena veličine proizvoda ili tipa proizvoda. Ukoliko Kupac želi da izvrši zamenu prozvoda, potrebno je da kontaktira Prodavca putem imejl adrese office@beoflos.com, kako bi Prodavac blagovremeno bio obavešten o mogućnosti zamene. Zamenski proizvod mora imati istu ili veću vrednost od proizvoda koji se menja, a troškove zamene snosi kupac.

U slučaju zamene proizvoda, Kupac je u obavezi da robu vrati u originalnom pakovanju, odnosno, ambalaži, bez oštećenja i tragova korišćenja. U suprotnom, Prodavac može odustati od zamene proizvoda.

POVRAT ROBE I RASKID UGOVORA O KUPOPRODAJI

Kupac može izvršiti povrat robe, i tim postupkom raskinuti Ugovor o kupoprodaji u roku od 14 dana od dana prijema date robe.

Ukoliko Kupac želi da raskine Ugovor o kupoprodaji, tako što će vratiti poslatu robu, Kupac je dužan da o tome obavesti Prodavca, slanjem imejl obaveštenja prodavca na adresu office@beoflos.com, u prethodno spomenutom vremenskom roku.

U slučaju raskida Ugovora u kupoprodaji, Kupac je u obavezi da istu robu vrati u originalnom pakovanju, bez oštećenja i znakova da je roba korišćena. U suprotnom, Prodavac nije u obavezi da Kupcu vrati novčani iznosi koji je Kupac dao Prodavcu prilikom kupovine. Dodatno, sve troškove vraćanja proizvoda snosi Kupac.

U slučaju raskida Ugovora o kupoprodaji od strane Kupca u navedenom roku, Prodavac je dužan da Kupcu vrati iznos kupoprodajne cene u roku od 14 dana od dana prijema obaveštenja da Kupac želi da raskine Ugovor, ukoliko je uslov da je Kupac u navedenom roku vratio robu Prodavcu u originalnom pakovanju, bez oštećenja i znakova da je roba korišćena.

REKLAMACIJE PROIZVODA

Kupac može ostvariti pravo na reklamaciju zbog bilo kojih nedostaka koji se tiču samog proizvoda, odnosno ukoliko roba nije dospela Kupcu u onom stanju kako je dogovoreno u Ugovoru u kupoprodaji.

Prilikom sklapanja Ugovora u kupoprodaji, kada je u pitanju poslata roba, pretpostavlja se da:
– Roba odgovara opisu koji je Prodavac pružio na veb-sajtu.
– Roba ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe date vrste.
– Roba ima svojstva potrebna za upotrebu za koju je Kupac nabavlja,
– Roba po kvalitetu odgovara onome što je uobičajeno kod robe date vrste i što Kupac može da očekuje na osnovu obećanja koje je Prodavac pružio o svojstvu te robe.

Kupac reklamaciju može izjaviti Prodavcu slanjem imejl obaveštenja na adresu office@beoflos.com, uz istovremeno dostavljanje proizvoda, odnosno, robe Prodavcu, koja je predmet kupoprodaje i uz originalan primerak računa ili bilo koji drugi dokaz o kupovini. Reklamaciju se može izjaviti u roku od 2 godine od dana prijema robe, uz originalan račun ili bilo koji drugi dokaz o kupovini robe. Prodavac je dužan reši reklamaciju 15 dana od Kupčevog podnošenja reklamacije.

Prilikom Kupčevog slanja obaveštenja Prodavcu i nakon što se utvrdi da poslata roba ima nedostatak, Kupac ima mogućnost da izabere kako želi da reklamira proizvod, odnosno, da li želi da zameni robu za neki drugi artikal ili zahteva povrat novca.

Ukoliko Kupac odluči da želi da zameni robu, proizvod koji će se poslati Kupcu mora biti iste ili veće vrednosti u odnosu na artikal koji Kupac želi da zameni.

Ukoliko Kupčevo podnošenje reklamacije predstavlja nesrazmerno opterećenje za Prodavca, Prodavac može da zahteva umenjenje cene proizvoda ili da izjavi da želi da raskine Ugovor o kupoprodaji. U zavisnosti od zahteva Kupca, Prodavac je dužan da celokupan iznos kupoprodajne cene ili deo cene za koju Kupac prihvati, vrati Kupcu u roku od 14 dana. Takođe, Kupac ima pravo da raskine Ugovor o kupoprodaji ukoliko Prodavac ne otkloni nedostatak na robi u utvrđenom periodu, odnosno, u toku 14 dana, ali nema pravo da raskida Ugovor u kupoprodaji ukoliko je nedostatak na robi neznatan (ukoliko je došlo od Kupčeve zabune u odnosu na boju proizvoda, odnosno, da boja dospelog proizvoda nije ista kao boja proizvoda na Beoflos.com i beoflos.rs veb-sajtu i slično).

Troškove povrata robe u slučaju reklamacije snosi Prodavac.